Blestemul aurului: 80 de milioane pe cap de mort

Privind dincolo de  reclame şi manipulări ticăloase!  Mărturii şocante despre cum îşi dezgroapă  morţii unii locuitori, pentru o sacoşă de bani! 

“Nici o afacere in zona Rosiei Montane nu mai primeste autorizatie  de constructie, zona este declarata “mono-industriala”! Politicienii locali (si nu numai)  au decis  sa nu se mai deschida nimic in Rosia Montana!” Cu alte cuvinte populatia este intentionat saracita pentru a face loc RMGC-ului sa ia aurul si ne (le) dea cianura pe paine!

Fragment din Ora de business din 2.11.2011 cu Moise Guran, în care vorbeste despre manipularea facută de cei de la RMGC (min.4)

MERITĂ CITIT! Blestemul aurului: 80 de milioane pe cap de mort -> http://www.formula-as.ro/2011/994/societate-37/blestemul-aurului-14420

Viitorul Rosiei Montane te afecteaza si pe tine! Informeaza-te!  Semneaza petitia:http://www.rosiamontana.net!


Devenim un popor de salbatici si nesimtiti?!

IPS Bartolomeu Anania despre R.Montana:  „Impotriva saraciei mai pot exista solutii, dar nu si impotriva crimei ecologice, pentru infaptuirea careia se cheltuiesc sume enorme, se consuma intrigi de culise, se falsifica expertize si se sustrag documente intocmite de specialisti”.

“Imi fac o datorie de constiinta in a va ruga, Domnule Ministru, sa depuneti toate eforturile si sa folositi toate pirghiile legale pe care vi le confera functia pe care o detineti pentru salvarea Rosiei Montana, a Transilvaniei si a zonelor invecinate de la un dezastru ecologic sigur. Stim ca Rosia Montana e amenintata de saracie, dar acum are de ales intre a fi saraca sau a nu fi deloc”

IPS BARTOLOMEU ANANIA DESPRE ROSIA MONTANA (2007;  (…) Si insist, ca poate veti spune, si vor spune unii, “iar tine mitropolitul la Nicula, ca si anul trecut, o predica ecologica”. Voi tine predici ecologice atat cat va fi nevoie, si este nevoie in momentul de fata, dragii mei! Va spuneam si anul trecut ca Dumnezeu i-a lasat omului pamantul ca sa-l stapaneasca, dar a stapani ceva nu insemna a-ti bate joc de el. Daca stapanesti ceva, o vita, un bou, cu care te hranesti, cu care ari, si cu care semeni, si care contribue la hrana ta, nu inseamna ca trebuie sa-l lasi flamand, sa-l bati, sau sa moara plin de bube. Il ingrijesti, ii dai hrana, il adapi, il tesali cand e nevoie. Stapanul ingrijeste de ce are in stapanire. Numai omul a primit in dar de la Dumnezeu un pamant perfect si frumos, curat, si ca un stapan netrebnic isi bate joc de el. Asa se face ca avem fenomenul poluarii masive, aerul, apa, iarba, semintele, ca din ce in ce suntem mai putini siguri pe bucate de paine pe care o mancam, si pe cana de apa pe care o bem. Vesnic suntem avertizati ca totul se otraveste incetul cu incetul de sus pana jos. Dar aceasta otravire nu este opera lui Dumnezu, ci este opera oamenilor. Oamenii sunt aceaia care desfigureaza pamantul.

V-am vorbit anul trecut anume despre un caz extraordinar de special pe care il avem noi. E vorba de cazul Rosia Montana. Va voi vorbi si acum pentru ca nu s-a stins de anul trecut pana acum, cand am facut un apel si eu, si Sfantul Sinod al BOR si toate bisericile crestine din Transilvania, (…), cerand sa nu fie sacrificata Rosia Montana, sa fie vanduta celor care cred ca in Romania totul se poate cumpara pe bani, chiar si constiintele. Se pare ca nu ne-a auzit nimeni, desi noi, Bisericile crestine reprezentam 99% practic din populatia Romaniei. E posibil ca poporul sa implore puterea sa nu vanda un bun national, iar puterea sa se faca ca n-aude? In ceea ce ma priveste am facut o scrisoare deschisa catre Ministrul Mediului, si se pare ca cel putin semnalele sunt bune, pozitive, ca este dispus sa opreasca acest proces criminal de salbaticire a Muntilor Apuseni si se pare ca nu este singur.

Am fost intrebat daca avem aicea oameni politici. Nu stiu, nu m-am uitat, nu i-am numarat, dar pentru ca sunt de fata, ii rog sa sprijine lupta poporului romana pentru salvarea Rosiei Montana, din toate puterile si pe toate fronturile. Pe langa argumentele stiintifice, chimice, cianurile, eu as adauga o intrebare elementara, si mi se pare esentiala: oare ce interes are Romania sa scape din mana o mina de aur, un munte de aur si de argint, care sta acolo de la inceputul pamantului, si care poate sa mai stea pana la sfarsitul lumii, un mare bulgare de aur, care nu se degradeaza, nu rugineste, nu putrezeste, nu piere, nu cere de mancare, nu cere impozite? E cuminte, cuminte de tot! Ce interese avem?

Americanii au descoperit in Alaska uriase zacaminte de petrol. Le-au descoperit, le-au evaluat, dar nu au inceput sa le exploateze, le-au sigilat. De ce? Prefera sa cumpere petrol de la arabi, atata cat pot cumpara, si pastreaza rezerva pentru cine stie ce vremuri de restriste, fiindca fiecare popor poate sa treaca prin vremuri de crize, de razboaie, de rascoale. Sa fie rezerva nationala acolo, sa fie a ta la tine acasa! Oare noi nu ne gandim la oarecare vremuri de restriste pentru poporul acesta? Ne-ar strica o rezerva de aur si de argint, care sta cuminte, si este a noastra, propietatea noastra, nu a altora.Vrem neaparat sa o instrainam pentru cativa bani, din care statul castiga foarte putin. Iata deci o ratiune simpla de tot, de bun simt, dar si de interes national pentru pastrarea acestei zone. (…)”

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/09/21/ips-bartolomeu-anania-despre-rosia-montana-2007-si-audio-parintele-iustin-parvu-despre-aurul-romaniei-2011-video/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s