(Foto Pestera Ursilor) Daca vizitati Romania, folositi elicopterul!

Pentru a vizita minunata patrie iti trebuie curaj si rabdare de fier! (drumul intre Sudrigiu si Pestera Ursilor, 10-12 km se fac in mai bine de 40 de min.)
Cunoscuta ca una din cele mai spectaculoase obiective turistice ale Muntilor Apuseni, numele pesterii vine de la numeroasele fosile de ursi de caverna descoperite aici, ea fiind un loc prielnic de adapost animalelor acum 15000 de ani. Datorita caderii unei stanci gura pesterii a fost blocata,iar peste 140 de ursi au ramas blocati inauntru.Infometati s-au atacat reciproc pana cand toti au murit.Pestera a fost descoperita in anul 1975 in timpul lucrarilor de exploatare a calcarului din cariera de la Chiscau.Are o lungime de 1,5 km, din care 521 m au fost declaraţi rezervatie stiintifică.Nivelul superior in lungime de 488 m a fost deschis circulatiei turistice, acolo pot fi admirate formatiunile carstice, care au facut pestera cunoscuta in toata lumea. Aici sunt 3 galerii: cea a Ursilor, galeria Emil Racovita si Galeria Lumanarilor. Vizitarea pesterii incepe cu galeria ursilor unde au fost gasite resturi scheletice ale ursului de cavernă (Ursus Spelaeus)disparut de pe suprafata pamantului de mai bine de 15000 de ani.

Advertisements

2 thoughts on “(Foto Pestera Ursilor) Daca vizitati Romania, folositi elicopterul!

  1. Foarte reusita seria si foarte relevanta starea infrastructurii! E greu sa gasesti bani pentru asfaltarea a 10 km de drum secundar (intre Sudrigiu si Pestera Ursilor) dupa ce pretul autostrazii era umflat cu 7.000.000 de euro pe km.

  2. Pacat. Cred ca noi suntem vinovatii, noi generatia asta. Nu miscam un deget, iar copii nostri sunt hotarati, decat sa faca ceea ce n-am facut noi, pleaca din tara asta . Stam si asteptam ca cineva sa ne puna pe tava drepturile din CONSTITUTIE. Am ajuns de plansul lumii. Cu asa averi in tara asta, daca am pune mana un pic am traii numai din turism si apicultura.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s