Stati linistiti la locurile voastre! Romania e pe maini bune! Top minciuni despre criza…

Guvernantii nostri se cred din nou smecheri naturali..cum se vede un nou val de criza in tabara puterii: E.Boc: “Lucrurile sunt sub control daca nu facem vreun exces…Romania are avantajul unei usoare stabilitati macroeconomice..”. De la Finante, G. Ialomitianu afirma ca “suntem intr-o situatie buna”. S. Voinescu, vicepres. Pdl: “Romania anului 2011 este mult mai pregatita sa faca fata unei crize economice mondiale decat Romania anului 2008”.  Este de apreciat ca avem, spre deosebire de altii, politicieni responsabili, atat de responsabili incat este bine sa ne aducem aminte cum s-au contrazis in privinta crizei economice…TOP Minciuni despre criza:

LOCUL 10 – “Romania refuza sa intre in criza”. Aceasta a fost declaratia presedintelui Traian Basescu de pe data de 9 octombrie 2008. Romania nu va fi afectata de criza economica, Romania este imuna la aceasta criza economica.” Un an mai tarziu acelasi presedinte spunea: “Nici eu, nici Guvernul nu ne-am propus sa scoatem Romania din criza” pentru ca apoi “Romania nu poate iesi din criza prin eforturi proprii”.
LOCUL 9 – “Sunt bani pentru salariile profesorilor”. Acelasi Traian Basescu a afirmat: “Ideea ca nu sunt bani nu este o realitate, bugetul poate fi asezat peprioritati.Este o chestiune de vointa, daca se vrea investirea in sistemul de educatie.”
LOCUL 8 – “Nu ne imprumutam de la FMI.” In timpul campaniei electorale din 2009 Traian Basescu a declarat “Refuz categoric varianta prin care Romania s-ar duce la FMI si ar spune ‘avem nevoie de 10 miliarde’.”
LOCUL 7 – Dupa ce a declarat mai sus la minciuna de pe locul 8 Traian Basescu a revenit declarand: “Ne imprumutam de la FMI, dar pentru a moderniza Romania si pentru a face investitii de minim 10 miliarde”.
LOCUL 6 – “Am iesit din recesiune, am depasit varful crizei.” de asemenea Basescu a mai afirmat ca “Noi vom iesi din aceasta criza cu convingerea ca nici macar o criza nu ne poate infrange, nici macar o mare criza economica. Pentru ca Romania a depasit stadiul in care era extrem de vulerabila.”. Apoi, pe 31 decembrie 2009, Traian Basescu a spus: “2010 va fi un an in care vom scapa de criza.”
LOCUL 5 – “Pensile si salariile nu vor scadea”. Daca Traian Basescu a tot ocupat locurile 10-6 in acest top al minciunilor despre criza este timpul ca Emil Boc sa-si faca si el simtita prezenta cu aceasta declaratie din luna martie 2009: “Salariile, astazi, nu scad! Salariile, pensile si alocatiile se platesc si nu exista din acest punct de vedere nicio problema”.
LOCUL 4 – “Pensionarii si sindicalistii care demonstreaza sunt manipulati politic”. Revine din nou presedintele Traian Basescu cu urmatoarea declaratie: “Manifestarile pot desfasura in mod linistit, si mai ales fara sa se recurga la provocari. Nu vorbesc intamplator. Exista politicieni care cred ca stimula violenta este solutie.”
LOCUL 3 – “Taierea salariilor si a pensiilor este varianta increderii”. “Reducerea fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar cu 25% si reducerea pensiilor cu 15 % de la 1 iunie este varianta increderii in capacitatea Guvernului, a Parlamentului si a institutiilor statului de a contiunua procesele de reforma.”.
LOCUL 2 – “Daca TVA si cota unica vor creste, eu si PD-L ar trebui sa plecam.” Din nou presedintele Romaniei a declarat: “Daca s-ar renunta la cota unica, si eu si PD-L-ul ar trebui sa plecam, pentru ca a fost unul din obiectivele majore in 2004 cu care am castigat alegerile”.
LOCUL 1 – “Sa fim solidari in perioada de criza” au fost cuvintele lui Traian Basescu care a mai adaugat: “Sunt dispus, ca pana la sfarsitul anului sa-mi virez salariul intr-un fond de solidaritate.”

sursa: http://dli.ro/f/424-cele-mai-grave-minciuni-despre-criza.html

Foto by Matei Mihai

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s