Mai apartine Romania, Romaniei?!

Remember Octavian Paler:  “Daca, zic eu, vor exista in Romania constiinte care nu se vor vinde, atunci e de sperat…In Romania exista de 16 ani, doar demagogi, tragatori de sfori si indivizi pusi pe capatuiala….In momentul de fata eu ma intreb, cum de Romania mai exista! Romania nu e o tara corupta, Romania e o tara jefuita, e o tara pradata, e o haita de lupi si dinauntrul tarii si din afara care în complicitate, fura tot ce se poate in Romania.~

O tara fara statui si fara trecut, nu are viitor.

Ce se intampla de fapt,  in Romania… in Romania mor oamenii cu zile… in Romania se petrec crime politice.

Romania este o tara fara reguli.

Romania a devenit tara matusilor, tara soacrelor, tara nepotilor, tara cumnatilor… nu se poate, e o bataie de joc inadmisibila!

Sincer sa fiu, ma impresionează rau vorbele de ocara spuse despre Romania.

Dupa parerea mea, in Romania sunt 22 de milioane de suflete, nu 22 de milioane de cetateni.

Noi astazi suntem o tara de oameni singuri. Atat de singuri, incat pana si nefericitii nu sunt solidari intre ei. Ma tem eu, ca oameni care ridica privirea muta spre cer, ma rog, cautand la Dumnezeu un sprijin, pentru ca  s-au lmurit cum e cu grija statului fata de ei, nici intre ei nu mai exista solidaritate.

Romania seamana, dupa parerea mea, cu un vas spart, sfaramat, in cioburi. Vasul asta spart, în cioburi, nu mai permite sa duci, spre un viitor, un ideal naţional.

De Romania nu ma pot satura, pentru că Romania face parte din destinul meu, nu pot sa declar ca nu sunt roman. Eu continui sa cred, indiferent ce cred eu despre poporul roman, ca un om normal are o singura patrie, restul sunt tari.”

Advertisements

4 thoughts on “Mai apartine Romania, Romaniei?!

  1. “Romania e o tara jefuita, e o tara pradata, e o haita de lupi si dinauntrul tarii si din afara care în complicitate, fura tot ce se poate in Romania.”

    Aplauze.

  2. “Noi astazi suntem o tara de oameni singuri. Atat de singuri, incat pana si nefericitii nu sunt solidari intre ei.”

    Din pacate cei singuri nu citesc aceste vorbe, ci raman in singuratatea lor. Altfel ar fi existat mai multe ecouri la acest articol. Si daca asa stau lucrurile, e clar ca ramane cum s-a stabilit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s