Raport oficial: Criza a fost gestionată defectuos!

“Un studiu intitulat „România: răspunsuri la criză”, elaborat de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, arată că actuala guvernare este incapabilă să gestioneze criza economică şi chinuieşte populaţia cu măsuri nepotrivite de genul reducerii cheltuielilor sociale. În viziunea sociologilor, criza va fi depăşită numai după deblocarea sistemului politic.Coordonatorul proiectului, profesorul Cătălin Zamfir, director al Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) şi membru corespondent al Academiei Române, consideră că „blocajul economic va fi înlăturat numai după ce se va înlătura blocajul politic”.

Concluzia reputatului sociolog are la bază date din raport, care arată că România se confruntă cu un adevărat complex de crize, interconectate: fiscal-bugetară, economică, politică, dar şi morală.Fără să-şi propună găsirea de soluţii pentru ieşirea din criză, raportul se constituie într-un vot de blam la adresa actualei puteri şi atrage atenţia asupra gradului scăzut de înţelegere a crizei de către factorii de decizie din stat. Exemplul cel mai bun în acest sens este al oamenilor politici care au dat dovadă de ignoranţă crasă şi, la început, au negat criza. N-au reuşit s-o înţeleagă nici după ce au acceptat-o – dovadă măsurile întreprinse -, iar apoi au afirmat cu tărie că „am ieşit din criză”, deşi situaţia socio-economică a ţării lasă de dorit mai mult ca oricând. Acum suntem în situaţia în care unii politicieni jubilează, în timp ce populaţia este deprimată şi dezbinată, iar economia transmite semnale false de redresare.

Strategii învechite, măsuri greşite

„De multe ori, dificultatea este nu că ne-ar lipsi soluţiile la problemele cu care ne confruntăm, ci chiar că avem prea multe, fără să ştim care sunt soluţiile care pot rezolva problemele noastre şi care sunt căile greşite, ce se înfundă, irosindu-ne resursele şi efortul. Bâjbâind de la o soluţie la alta, criza se adânceşte”, se afirmă în raportul ICCV. Iar realitatea confirmă teoria expusă:…”

….Pentru continuare si pentru concluziile raportului CLICK AICI Sursa :http://www.sfin.ro/articol_22727/raport_oficial_criza_a_fost_gestionata_defectuos.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s